כולנו חווינו שגרת הקורונה. מה זה אומר? זה אומר שזו לא שגרה אבל גם לא חירום… חווינו "שגרת חירום" שמשמעותה לנהל בתנאי אי ודאות: יש ימים שזה מרגיש כמו ניהול בשעת משבר ובימים אחרים כמו שגרה מתוחה שיכולה להשתנות בכל רגע. לתקופה מיוחדת נדרשים כלים מיוחדים. אז הנה הכלי הרביעי מבין ארבעה: התאמת שגרות עבודה.
"אני כ"כ לא מסתדרת עם הדו"ח החדש במערכת. הכל פתאום הופך דיגיטלי, גם כשזה לא מתאים…"
"כל יומיים משנים את הדרישות- כבר עיבדתי את כל הנתונים לפחות ב- 4 דרכים שונות, אין מצב שאני עושה זאת בפעם החמישית בתוך שבועיים!"
כמו שאתם בטח יודעים, אין ברירה, שיטות עבודה רבות צריכות להשתנות ולהתאים למציאות העכשווית. בחרתי במילה "התאמה" כי הרעיון הוא להתאים את השיטה ולא לשנות את המהות, לזכור את הייעוד, את המטרות של התפקיד שלנו ולהגמיש את השיטות ואת דרכי הביצוע.
"לא החזק שורד אלא זה המסתגל במהירות לשינוי" צ'רלס דרווין
עובדים ומנהלים שיתפו אותי במיומנויות הנדרשות, לדעתם, לטובת התאמת שגרות העבודה לתנאים החדשים. ערכתי אותן, למיטב הבנתי, לפי סדר כרונולוגי כדי שיסייעו לכם, המנהלים, להתאים את שגרות העבודה. ישנן כמה מיומנויות שנדרשות לאורך כל התהליך.
לצד התאמת שגרות העבודה, מומלץ לגבש תסריטים, שישרטטו את דרך הפעולה הרצויה במגוון תרחישים של המציאות. למשל, לתקופת שגרת הקורונה נדרשו תרחישים לקראת סגר, חל"ת, יחידה שלמה נכנסת לבידוד וכד'. בתקופה שלאחר החיסונים, ישנם תרחישים של עבודה היברידית – חלק במשרד וחלק מהבית.
"אחד הדברים שמאפשרים לך להיות אופטימיסט הוא תוכנית מגירה למקרה שהכל יתפקשש.
יש המון דברים שלא מדאיגים אותי, כי יש לי תוכנית מוכנה למקרה שהם אכן יתרחשו." רנדי פאוש